Een smart alarmsysteem: zo maak je een goede start

  • 5 jul 2021

Slimme alarmsystemen zijn een waardevolle toevoeging aan iedere woning. Inbrekers dringen veel minder makkelijk binnen en bewoners worden tijdig op de hoogte gesteld in het geval van brand. Het gevoel van veiligheid en zekerheid alleen maakt voor een grote groep mensen de aanschafprijs al goed. Door een weloverwogen start te maken met je smart home beveiligingsinstallatie zijn jij en je medebewoners veilig. In dit blog bespreken we apparaten die een vast onderdeel zijn van een smart alarmsysteem.

Een centrale unit om alles aan elkaar te koppelen

Via het centrale station verbind je alle apparaten binnen je netwerk eenvoudig aan elkaar. Bovendien beschik je direct over een mooi overzicht van alle onderdelen. Kies zelf of je instellingen wijzigt of communiceert met slimme onderdelen via het bedieningspaneel of je smartphone. Met dit kabelvrije alarmsysteem maak je een goede start. In het pakket zit een bedieningspaneel met een bewegingsmelder en een magneetcontact.

Bewegingssensoren en slimme camera's

De meeste slimme camera's zijn uitgerust met een bewegingssensor. Hierdoor beginnen ze pas met het opslaan van beelden wanneer dat nuttig is. Dat voorkomt de opslag van nodeloos veel data. Camera's schikken inbrekers af. Bovendien hebben de bewegingssensoren meer functies. Want je kiest er bijvoorbeeld voor dat de lampen aangaan zodra er sprake is van beweging binnen het gezichtsveld van de sensor. Let er wel op dat je alle hoeken en gaten van je huis afschermt. Want uitstekende beveiliging aan ƩƩn kant van je huis heeft weinig zin als er sprake is van duidelijke zwakke plekken. Slimme camera's sturen beelden door naar je smartphone. Zelfs wanneer je niet thuis bent zie je of er ongewenste bezoekers rond je woning sluipen. Op basis van de beelden bepaal je of je de politie inschakelt.

Een alarm voor rook en koolmonoxide

Het is absoluut noodzakelijk dat het ontstaan van brand zo snel mogelijk wordt gedetecteerd. Slimme rookmelders zijn daar veel beter in de verouderde modellen. Ze communiceren met elkaar zodat alle alarmen in het huis gelijktijdig afgaan. Een koolmonoxidemelder is eveneens onmisbaar om veilig te wonen. Slimme rookmelders en koolmonoxidemelders sturen een melding naar je telefoon zodat je in staat bent om nog sneller te reageren.

Alarmen voor ramen en deuren

De meeste moderne alarmsystemen voor ramen en deuren werken met een magneet. Je plaats een magneetcontact op het kozijn. Zodra de deur of het raam hiervan loskomt verstuurt het apparaatje een signaal naar het centrale station van je slimme alarminstallatie. Op basis van door jou gekozen instellingen hoor je een piepje of gaat het alarm af. Wanneer je thuis bent is het namelijk wel zo prettig om de ramen ongestoord te openen. 's Nachts of wanneer er niemand in de woning aanwezig is gaat het alarm wel direct af. Dat hoef je niet elke avond opnieuw in te stellen. Beveilig deuren en ramen met slimme deursensoren

Delen: