Blog

is afluisterapparatuur legaal of illegaal?

  • 20 mrt. 2024

Het afluisteren van gesprekken kan als bewijs dienen. Is afluisterapparatuur legaal of illegaal? Het gebruik van dit soort apparatuur is onder bepaalde omstandigheden toegestaan. Toch moet rekening worden gehouden met de wetgeving, zodat u niet in de problemen komt. Hieronder een uiteenzetting van de belangrijkste regels omtrent afluisteren.

Lees meer

Welke beveiligingstips geeft de politie voor bewakingscamera's?

  • 6 mrt. 2024

Veel bedrijven houden toezicht middels een bewakingscamera. Dit is ook wel nodig, het helpt bij het oplossen van verdachte zaken en misdrijven. Maar het zijn niet alleen bedrijven die bewakingscamera’s inzetten, ook particuleren beveiligen op deze manier hun woning en terrein. De politie heeft een aantal tips met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera’s.

Lees meer

Slimme alarmsystemen zijn in opmars

  • 6 mrt. 2024

Slimme apparaten in huis, we zijn er inmiddels allemaal aan gewend. Maar ook de slimme alarmsystemen zijn in opmars. Het gaat om een nieuwe generatie draadloze alarmsystemen die de veiligheid en betrouwbaarheid verhogen. Een dergelijk systeem werkt via wifi en optioneel met een SIM-kaart. Te koppelen aan nieuwe IP camera’s of de eigen home, daarom wordt het een slim alarmsysteem genoemd.

Lees meer

GPS tracker met magneet: wat zijn de toepassingen?

  • 26 feb. 2024

Een gps tracker met magneet is praktisch in gebruik. Hiermee is het namelijk mogelijk om voertuigen of voorwerpen te traceren. De magneet zorgt ervoor dat de tracker stevig op zijn plaats blijft zitten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de ondergrond van metaal is. Bekijk de belangrijkste toepassingen met betrekking tot de gps tracker.

Lees meer

Alarmsysteem voor bedrijven: waar let je op?

  • 15 feb. 2024

Beveilig het bedrijf met een goed alarmsysteem. De cijfers liegen er niet om: er wordt jaarlijks bij meer dan 20.000 bedrijven ingebroken. Een goed alarmsysteem voor bedrijven uitzoeken is een lastige klus. Waar moet op gelet worden en hoe zit het met schakelen naar een meldkamer? Ontdek de beste tips met betrekking tot alarmsystemen voor bedrijven.

Lees meer

Tips voor de plaatsing van bewakingscamera’s

  • 15 feb. 2024

Beveiligingscamera’s of bewakingscamera’s voorkomen inbraak, diefstal of schade. Bedrijven maken hier veelvuldig gebruik van. Daarnaast kiezen steeds meer particulieren voor het plaatsen van een of meer bewakingscamera’s. Bekijk de beste tips voor de plaatsing van bewakingscamera’s, hierdoor hebben ze het grootste effect.

Lees meer

Alarmsystemen voor ramen en deuren: hoe werkt dat?

  • 30 jan. 2024

Een alarmsysteem voor thuisgebruik wordt steeds populairder. Vooral de beveiliging van ramen en deuren verdient de beste aandacht. Hierbij houdt het systeem in de gaten of ramen en deuren geopend worden. Hoe werkt dit alarmsysteem en is dit ook een goede keuze? In dit artikel meer informatie over raam- en deurbeveiliging.

Lees meer

Waar moet je op letten bij het kopen van een wifi-camera

  • 24 jan. 2024

Een wifi-camera is een nuttige toevoeging aan het alarmsysteem bij je thuis of op kantoor. Inmiddels is het mogelijk om beelden in full HD op te nemen en via het draadloze netwerk bij jou thuis te versturen. Hierdoor zie je op je smartphone, laptop of smart tv wie er voor de deur staat. Het is gewoon mogelijk om de beelden te bekijken terwijl je niet thuis bent. Daarvoor verzend je de data automatisch en live naar je smartphone. Dankzij de ontwikkelingen in draadloze verbindingen bekijk je de beelden in hoge kwaliteit. Maar om alles soepel draaiend te krijgen zijn er aantal zaken waar je op moet letten.

Lees meer

Pepperspray kopen om zelf te gebruiken

  • 17 jan. 2024

Pepperspray werkt met een prikkelende stof. Door dit in het gezicht van de aanvaller te spuiten wordt deze tijdelijk uitgeschakeld. Pepperspray kopen om zelf te gebruiken? Helaas is het gebruik hiervan niet toegestaan. Toch kan er behoefte zijn aan dit product.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 29 Next Page