Welkom bij Sitcon Security BV

Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Klantenservice via e-mail en telefoon:
030-6303631
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Binnen 0 uur en 00 besteld, vandaag gratis verzonden!
Binnen 0 uur en 00 minuten besteld, vandaag

gratis

verzonden!

IP camera informatie

Een IP camera is een Internet Protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij conventionele beveiligingscamera's het geval is. Het netwerk op de locatie waar de camera is geplaatst wordt gebruikt en via een LAN kabel worden de beelden doorgegeven.

WI-FI functionaliteit:
Er bestaan IP camera's die de beelden en eventueel geluid bekabeld doorgeven via een UTP kabel, maar er zijn ook draadloze IP camera's. De draadloze IP camera's hebben een WIFI module waarmee de IP cam verbinding maakt met het netwerk zoals u ook met uw laptop verbinding kunt maken met uw WIFI netwerk. Er moet dus wel bij beide varianten een router met internetverbinding op de plek aanwezig zijn waar u de IP camera wenst te plaatsen.

Opnemen beelden IP camera's:
De meeste IP camera´s hebben een SD geheugenkaart slot of Cloud opslag waar de beelden worden opgeslagen. Door deze functionaliteit kunnen deze IP camera´s standalone worden gebruikt en zijn dus zee5r geschikt wanneer u maar 1 camera nodig heeft. Andere IP camera´s hebben deze opslag mogelijkheid niet zelf en hiervoor dient een NVR te worden gebruikt. Een NVR is een netwerk videorecorder waar een harde schijf in zit om de beelden op te nemen. Aan de achterkant van deze NVR zitten video poorten welke via POE (power over ethernet) de beelden doorgeven. Het voordeel van het gebruik van een NVR is dat u alle IP camera's in één omgeving kunt beheren en en makkelijker de beelden kunt terugkijken via een monitor of TV.


Bekijken van beelden op afstand:
Het grote voordeel van IP camera's blijft natuurlijk dat deze camera's uitermate geschikt zijn om vanaf een andere locatie de beelden te bekijken. Nadat u de camera op de router heeft ingesteld kunt u de beelden via een smartphone APP of via eventuele de meegeleverde software op elke computer bekijken. Wanneer de IP camera dus in Frankrijk hangt kunt u de beelden Live in Nederland zien.

Pant / Tilt / Zoom control:
De meeste IP camera´s hebben een lens die in een bepaalde richting moet worden gedraaid en enkel die kant op filmt. Er zijn echter ook PTZ IP camera´s waarmee het mogelijk is te Pannen, Tilten en Zoomen. Hierdoor kunt u met 1 IP camera een groter gebied bestrijken.

Alarm en Push notificatie functie:
De IP camera's zijn zo in te stellen dat er bij beweging een Push notificatie of e-mail wordt gestuurd met een kort filmpje of foto van de beweging, zodat de IP camera's direct dienen als alarmsysteem. Dit kan onafhankelijk van eventuele opname van de beelden werken.

Welke IP camera kopen?
Er zijn tegenwoordig zoveel IP camera´s op de markt dat het lastig is door de bomen het bos nog te zien. Wanneer u maar één IP camera wilt gaan gebruiken zijn de standalone IP camera´s vaak de beste keus. Deze IP camera´s werken met een smartphone APP voor het bekijken van de beelden en het opnamen gebeurt op een SD kaart of via een Cloud opslag zoals Dropbox. Het voordeel van deze stand-alone IP camera´s is vooral dat u buiten deze camera geen apparaten zoals een NAS of NVR nodig heeft. Wanner een 2 of meer IP camera´s overweegt te kopen dat is het aan te raden te kiezen voor een compleet systeem. Dit heeft als voordeel dat de instellingen en opslag op een centraal punt worden geregeld, namelijk in de recorder. Wij leveren in onze IP camera shop zowel standalone IP camera als IP camerasystemen en tonen u graag de mogelijkheden en verschillen in onze winkels. Wij hebben in al onze winkels een camera demo wand waarop verschillende IP camera´s werkend te zien zijn.

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht staat het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Hoe kan ik producten retourneren?

Hoe lang heb ik garantie?


thuiswinkel
ups
Bezorgen & Retourneren
Bezorgen & Retourneren
Gratis thuisbezorging binnen Nederland en België.
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.
Alle producten uit voorraad leverbaar.
Discrete verzendverpakking.
Verzending met Track & Trace.
shipping ups


Contact Gegevens
Contact Gegevens
Sitcon BV
Hoofdvestiging
Twentehaven 11
3433 PT Nieuwegein
Nederland
KvK nummer: 30239424
BTW nummer: 819292059B01
support@sitcon.nl
030-6303631

Sitcon BVBA
Bosstraat 39B
3680 Maaseik
BE 0821.386.793
België
089-853085
Google