• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Keuzehulp beveiligingscamera´s:

Door de ruime keuze beveiligingscamera´s is het soms lastig goed te bepalen welke soort camera of camerasysteem het beste aansluit bij uw wensen. Met deze keuzehulp lopen we in grote lijnen de verschillen door in beveiligingscamera's welke wij verkopen zodat u een betere keus kunt maken.

Een camerasysteem of stand-alone camera kiezen?:

Met een camerasysteem wordt bedoeld dat het product uit meerdere onderdelen is samengeteld. Zo is er een recorder welke de basis vormt van het camerasysteem waar vervolgens draadloos of bekabeld één of meerdere camera´s op worden aangesloten. De voordelen van een camerasysteem zijn dat het zeer stabiel werkt en uw zelf de volledige controle heeft over de manier waarop u het systeem instelt. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of u het systeem met het internet verbindt en of en hoe de opslag plaatsvindt. Een stand-alone camera heeft zoals de naam al zegt alles in de camera zelf zitten en werkt veelal met Wi-Fi of een simkaart en slaat de beelden op in het (SD kaart) geheugen of in de Cloud. Een stand-alone camera heeft als voordeel dat deze vaak voordeliger zijn in aanschaf dan een camerasysteem en snel zijn te installeren. 

Een draadloos of bekabeld systeem kiezen?:

De draadloze camerasystemen zijn de laatste jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen vanwege de relatief eenvoudige installatie. Hadden de eerdere generaties draadloze camera's nog het nadeel dat er veel storing in de beelden was wanneer er een muur of raam tussen de ontvanger stond, is dit met de komst van de digitale draadloze camera's en de powerline adapter techniek niet meer van toepassing. Hoewel de digitale draadloze camera's best een muurtje of raam tussen de ontvanger kunnen hebben blijft nog steeds de maximale afstand beperkt tot zo'n 30 meter. Bij het gebruik van de powerline adapters werkt nu een draadloos systeem net zo stabiel als een bekabelde variant. Dit komt omdat de powerline adapters de bestaande stroomkabels gebruiken en een deel van de beeld  en camera voeding overdracht door de stroomkabels wordt gedaan. Feitelijk heeft het hele traject dus een kabel, maar met de voordelen van een draadloos systeem. Hoewel met de komst van de verbeterde draadloze techniek een veel nadelen van een draadloos camerasysteem zijn weggenomen blijft een bekabeld camerasysteem de meest veilige keuze. Tussen de recorder en de camera's zit een kabel die zowel het beeld als de camera voeding doorgeeft, waardoor meer één kabel nodig is.

Verschil tussen de camera resolutie's:

Bij beveiligingscamera's wordt de kwaliteit aangegeven in het aantal Megapixels of HD variatie. Zo is er onderscheidt te maken in HD Ready, Full HD, 2K HD en 4K Ultra HD. Wanneer alleen een overzichtsbeeld nodig is met redelijke details dan zijn de standaard camera's voldoende, omdat hier ook op redelijke korte afstand personen herkenbaar zijn. Dienen er meer details te worden waargenomen dan moet er gekozen worden voor Full HD of hoger.

Nachtzicht eigenschappen:

Bij de camera's wordt aangegeven hoeveel meter nachtzicht deze hebben en welke techniek hiervoor wordt gebruikt. De meeste beveiligingscamera´s hebben één of meerdere infrarood leds (IR) om de lens heen zitten welke bij onvoldoende daglicht aan gaan waardoor de camera nog kan filmen. Afhankelijk van de grote en het aantal IR leds wordt het nachtzicht in meters bepaald. Wanneer u dus 's nachts op 20 meter nog duidelijk beeld wilt hebben dient u een camera te selecteren met een nachtzicht afstand van 20 meter of meer. Een overschot aan meters nachtzicht heeft geen negatief effect op de beeldkwaliteit op korte afstand omdat dit automatisch wordt gecorrigeerd.

Productfilter gebruiken om de juiste camera te vinden:

Met onze productfilter kunt u in enkele stappen de selectie van camera's die aan uw wensen voldoen inperken en zo een betere keus maken. Komt u er toch niet uit dan adviseren onze productspecialisten u graag vrijblijvend telefonisch of in onze winkels.

Bekijk nu alle Beveiligingscamera's

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 293 beoordelingen